• Wat een dag..........het is weer gelukt!

  November 12, 2011

  Hangen ;-)

  Vrijdag 11-11-2011. Vandaag had ik na het werk gelukkig weer een paar uurtjes tijd om met de vliegenlat eropuit te trekken om achter de snoeken aan te gaan. Op https://maps.google.nl had ik via de satelliet beelden een paar leuke stekken gevonden in de polders van het groene hart. Rond 15:00 was ik ter plaatse en kon ik mijn T&T Helix #9 met daarop een Danielsson L5W 6nine incl. de Loop Pike Booster vliegenlijn optuigen. Nog even een mooie rood witte snoeken streamer erop en klaar is kees (Rinus). Op naar de snoeken! Al snel zie ik her en der wat voorntjes aan de oppervlakte. Ook zie ik wat plekken waar de kleine visjes in de rondte springen om te ontkomen aan de predators. Snel gooi ik de streamer over een van deze plekken heen en al gauw is het raak. Tijdens het binnen strippen van de streamer voel ik een harde ruk. Vlug sla ik aan en sta ik met een kromme vliegenlat, prachtig!


  Fijn hoor snoeken vangen op je rood - witte streamer!

  Zonder woorden, gewoon genieten.

   In dit heldere water is het mooi om de snoek te zien vachten. Kopschuddend probeert zij zich van de haak te ontdoen, maar helaas voor onze groene vechtersbaas ben ik de winnaar. Snel een paar fotootjes schieten en deze mooie, groene jager kan weer terug in het water. Wat verderop zie ik weer wat visjes wegschieten. Weer gooi ik de rood witte snoek streamer over deze plek. Rustig strip ik de lijn binnen in een wisselend tempo. 1x strippen, rust, 2x strippen, rust, 1x strippen, rust en BOEM! Na 5 minuten heb ik weer een mooie snoek van rond de 75 cm op de kant. Na het snoekje weer terug te hebben gezet in zijn eigen omgeving ga ik een stukje wandelen in deze voor mij nieuwe omgeving. Overal zijn mooie inhammen en t-splitsingen. Hier moeten toch mooie vissen liggen. Toch hou ik mezelf in en wandel stug verder om deze nieuwe omgeving beter te leren kennen. Verderop zie ik weer een aantal kleine visjes wegschieten. Ik kan het niet laten om mijn streamertje hier overheen te gooien en weer rustig binnen te strippen. Na twee haaltjes is het gelijk weer raak. Een leuk snoekje van 71cm komt mij gedag zeggen. Snel onthaken en weer terug zetten. CATCH & RELEASE is het mooiste wat er is. Zo hebben we op een later tijdstip weer plezier van deze mooie vissen. Na 2 uurtjes vissen zit het er weer op. Het wordt al donker en het is weer tijd om naar huis te gaan.


  Snoeken...............soms zit het tegen, vandaag zat alles mee!


  Groeten Rinus Hertogh!


  Dank weer voor het delen van je mooie ervaring Rinus, lekker na genieten, binnenkort gaan we weer eens samen ;-) En nu nog lekker een paar van die rood - witte "vangers" binden!

  TL ArjanBlader door het archief